مسئولیت اجتماعی می‌تواند به مدیریت بحران و افزایش تاب‌آوری کسب‌وکارها کمک کند

 

 

دبیر کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق بازرگانی زنجان با تاکید بر اهمیت نقش‌آفرینی بنگاه‌های اقتصادی در شرایط بحرانی گفت: توجه به مسئولیت اجتماعی می‌تواند با ساماندهی اقدامات داوطلبانه و تقویت مشارکت بخش خصوصی، نقش مؤثری در مدیریت بحران و افزایش تاب‌آوری کسب‌وکارها و جامعه ایفا کند.

 

به گزارش روابط عمومی اتاق بازرگانی،صنایع،معادن و کشاورزی زنجان، جلسه کمیسیون مسئولیت اجتماعی شرکت‌ها با محوریت بررسی عملکرد سال ۱۴۰۴ و تدوین برنامه‌های پیشنهادی و زمان‌بندی جلسات سال ۱۴۰۵ در محل اتاق زنجان برگزار شد.


 در این نشست که با حضور اعضای کمیسیون برگزار شد، اسمعیل رحمانی دبیر کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق زنجان با اشاره به فعالیت‌های انجام‌شده در حوزه مسئولیت اجتماعی اظهار کرد: در سال ۱۴۰۴ برنامه‌های متعددی در زمینه ترویج مسئولیت اجتماعی در سطح استان و کشور اجرا شد که از جمله آن‌ها می‌توان به مشارکت در رویدادهای ملی، انتشار مطالب در سامانه‌های اطلاع‌رسانی و ارائه تجارب موفق استان زنجان در حوزه مسئولیت اجتماعی اشاره کرد.

رحمانی با بیان اینکه تجربه برگزاری جشنواره نشان مسئولیت اجتماعی در زنجان به عنوان یک الگوی موفق در سطح کشور معرفی شد، افزود: این تجربه در همایش تجارب مسئولیت اجتماعی در ایران ارائه و در کتاب مربوط به این همایش نیز منتشر شد.

دبیر کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق زنجان همچنین به برگزاری برنامه‌های علمی و آموزشی در این حوزه اشاره کرد و گفت: طی سال گذشته چندین کارگاه آموزشی مرتبط با مسئولیت اجتماعی و نقش آن در کسب‌وکارها برگزار شد و موضوعاتی مانند اقتصاد دیجیتال و کاربرد هوش مصنوعی در کسب‌وکارها نیز در دستور کار قرار گرفت.

وی ادامه داد: در همین راستا طرح برگزاری المپیاد ملی هوش مصنوعی در سه محور اقتصاد دیجیتال و کسب‌وکار، حوزه بهداشت و درمان و حوزه اجتماعی و ارتباطات در کمیسیون‌های مرتبط اتاق ایران مطرح و تصویب شده است.

رحمانی با اشاره به نقش مسئولیت اجتماعی در مدیریت بحران و افزایش تاب‌آوری کسب‌وکارها گفت: با توجه به شرایط جغرافیایی و وقوع مخاطرات طبیعی و انسانی، توجه به مسئولیت اجتماعی می‌تواند در ساماندهی اقدامات داوطلبانه و کمک به مدیریت بحران نقش مهمی ایفا کند.

وی همچنین به اقدامات انجام‌شده در سطح ملی اشاره کرد و افزود: در پی حادثه بندر شهید رجایی، کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق ایران فراخوانی برای کمک به آسیب‌دیدگان صادر کرد که در نتیجه آن حدود ۲۶۰ میلیارد تومان از سراسر کشور برای رسیدگی به خسارات جمع‌آوری شد.

دبیر کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق زنجان همچنین از تشکیل کمیته‌های تخصصی در سطح کمیسیون کشوری خبر داد و گفت: کمیته‌های مسئولیت اجتماعی حاکمیتی، مسئولیت اجتماعی مشارکتی و کمیته اطلاع‌رسانی، آموزش و ترویج تشکیل شده که مسئولیت بخش آموزش و ترویج به اتاق زنجان واگذار شده است.

وی افزود: در سال گذشته علاوه بر جلسات کمیسیون، نشست‌های مشترکی با دستگاه‌های اجرایی، نهادهای فرهنگی و رسانه‌ای نیز برگزار شد و موضوعاتی مانند نقش روابط عمومی در ترویج مسئولیت اجتماعی و فرهنگ‌سازی در این حوزه مورد بررسی قرار گرفت.

رحمانی همچنین از تدوین آیین‌نامه تشکیل کارگروه تخصصی حوادث و مدیریت بحران در اتاق بازرگانی زنجان خبر داد و گفت: این کارگروه با هدف افزایش آمادگی و نقش‌آفرینی بخش خصوصی در مدیریت بحران و پدافند غیرعامل تشکیل شده است.

وی در ادامه به برنامه‌های پیشنهادی کمیسیون برای سال آینده اشاره کرد و گفت: برگزاری تورهای مسئولیت اجتماعی در شرکت‌های موفق، توسعه دوره‌های آموزشی، انتشار گاهنامه الکترونیکی مسئولیت اجتماعی و برگزاری جلسات کمیسیون به صورت گردشی در واحدهای تولیدی و اقتصادی از جمله برنامه‌های پیشنهادی برای سال ۱۴۰۵ است.

دبیر کمیسیون مسئولیت اجتماعی اتاق زنجان در پایان تأکید کرد: توسعه فرهنگ مسئولیت اجتماعی در بنگاه‌های اقتصادی می‌تواند علاوه بر افزایش سرمایه اجتماعی، زمینه‌ساز توسعه پایدار در سطح استان و کشور باشد.


در ادامه این نشست، برخی از حاضران نیز دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود را مطرح کرده و بر لزوم استفاده از ظرفیت رسانه‌ها، هوش مصنوعی و فناوری‌های نوین در ترویج فرهنگ مسئولیت اجتماعی و ارتقای ارتباط میان بنگاه‌های اقتصادی و جامعه تأکید کردند.

Last modified on Thursday, 14 May 2026 11:43
Top